HTML Multiple Choice Questions and Answers

Here, we are going to share top MCQ Questions and answers for HTML and Web Page Designing.

HTML Multiple Choice Questions and Answers

1) HTML Stands for _____________?

A) Hyper Tech Markup Language
B) Hyper Text Markup Language
C) Hyper Text Makeup Language
D) None of above

Answer: B

2) HTML markup language is a set of Markup _____________?

A) Sets
B) Attributes
C) Tags
D) Groups

Answer: C

3) HTML Tags may be in Uppercase or in Lowercase?

A) True
B) False

Answer: A

4) How can you make a bulleted list?

A) list
B) nl
C) ul
D) ol

Answer: C

5) Which of the following is not a valid alignment attribute in HTML?

A) Left
B) Right
C) Top
D) All of above

Answer: C

6) Choose the correct HTML tag to make a text bold?

A) bold
B) b
C) bld
D) All of above

Answer: B

7) Which attribute is used to name an element uniquely from following?

A) id
B) dot
C) class
D) All of above

Answer: A

8) Which tag is an attribute related to font from following?

A) face
B) color
C) size
D) All of above option

Answer: D

9) What does vlink attribute mean?

A) visited link
B) virtual link
C) very good link
D) None of the above

Answer: A

10) Gif and jpg are the two main types of what ?

A) animated effects
B) Images
C) Videos
D) None of the above

Answer: B

Share this post!