Python Multiple Choice Questions and Answers

In this tutorial, we are going to share the set of Python multiple choice questions and answers which helps you to crack your next interviews.

1)  What will be the output of the following Python code?

print("Hello {0!r} and {0!s}".format('foo', 'bin'))

A) Hello foo and foo
B) Hello ‘foo’ and foo
C) Hello foo and ‘bin’
D) Error

Answer: B

2) How can we generate random numbers in python using methods?
A) random.uniform ()
B) random.randint()
C) random.random()
D) All of the above

Answer: D

3) Which among them is incorrect for set s={100,101,102,103}

A) Len(s)
B) Sum(s)
C) Print(s[3])
D) Max(s)

Answer: C

4) What will be the output of the following Python code snippet?

print('{:,}'.format(1112223334))

A) 1,112,223,334
B) 111,222,333,4
C) 1112223334
D) Error

Answer: A

5) Which can be an Identifier among them in Python?

A) 1abc
B) 12a
C) _xy1
D) @python

Answer: C

6) Which among them is incorrect for set s={100,101,102,103}

A) Len(s)
B) Sum(s)
C) Print(s[3])
D) Max(s)

Answer: C

7) What will be the output of the following Python code?

print('a B'.isalpha())

A) True
B) False
C) None
D) Error

Answer: B

8) Select the reserved keyword in python?

A) else
B) import
C) raise
D) All of these

Answer: D

9) Are nested if-else are allowed in Python?

A) Yes
B) No

Answer: A

10) What is correct syntax to copy one list into another?

A) listA = listB[]
B) listA = listB[:]
C) listA = listB[]()
D) listA = listB

Answer: D

11) Which of the following has more precedance?

A) +
B) /
C) –
D) ()

Answer: D

12) What will be the output of 7^10 in python?

A) 13
B) 15
C) 2
D) None of Above

Answer: A

Hope above Python Multiple Choice Questions and Answers helps you to validate your python knowledge. Do like & share this MCQ page with your friends.

Below are the more multiple questions and answers.