Salesforce Developer Multiple Choice Question & Answer

This page contains a collection of salesforce developer multiple choice question & answer.

First, try to answer the below questions by self and then you can compare your answer sheet with the correct Answers which is after every question.

1) Images are inserted to ‘Image/Logo’ custom component from document folders?

a) True
b) False

Answer: a) True


2) ‘Home Page Default’ layout is editable?

a) True
b) False

Answer: b) False


3) We can only change help text of task standard fields?

a) True
b) False

Answer: a) True


4) We can change column kind of ‘HTML Area’ custom component?

a) True
b) False

Answer: b) False


5) ‘Links’ custom component contains custom links which is created by ‘App Setup -> Customize -> Home -> Custom Links’?

a) True
b) False

Answer: a) True


6) ‘Image/Logo’ custom component contains multiple images and text?

a) True
b) False

Answer: a) True


7) Which record name will be used in list view, view/edit form?

a) Record name changed by ‘App Setup -> Customize’
b) Record name changed by ‘App Setup -> Create -> Objects’

Answer: a) Record name changed by ‘App Setup -> Customize’


8) Task custom field are same as event custom field?

a) True
b) False

Answer: a) True


9) Links’ custom components can be in?

a) Narrow (Left) Column
b) Wide (Right) Column

Answer: a) Narrow (Left) Column


10) We can assign home page layout to profile?

a) True
b) False

Answer: a) True


11) ‘Custom links’ standard component contains up to how many bookmarks?

a) 20
b) 5
c) 15
d) 10

Answer: c) 15


12) Event custom fields are created by using?

a) App Setup -> Customize -> Activities -> Activity Custom Fields
b) App Setup -> Customize -> Activities -> Event Custom Fields

Answer: a) App Setup -> Customize -> Activities -> Activity Custom Fields


13) How many reports can be added to the Salesforce dashboard?

a) 30
b) 5
c) 20
d) 10

Answer: c) 20


14) How many active assignment rules can you have in a lead/ case?

a) Only one rule can be active at a time.
b) Multiple rules can be active at the same time.

Answer: a) Only one rule can be active at a time.